top of page
illustrasjon1.jpg

Tidligere kurs i regi av Kolbotn maleklubb

Tegnekurs med Bodil Diesen

6.-7. april 2024

Vil du lære å tegne? Gode tegneferdigheter hjelper også på

maleferdighetene. Blyant og papir er lett å ta med seg uansett hvor

du er. På dette kurset får du lære om ulike tegnemedier, blyanter og

papirtyper. Bodil tar oss igjennom forskjellige tegneteknikker og

grunnleggende prinsipper for komposisjon, perspektiv, valører osv.

Det kreves ingen forkunnskaper, og du får tips til nyttige øvelser.

Bodil er utdannet musiker, og jobber hovedsakelig som blokkfløytemaker.

Bodil har tegnet bestandig, men for alvor siden 2014. Hun er medlem av Tegnerforbundet og Norske Billedkunstnere siden 2021.

MALEKURS med René Bjerke: Portrettmaling

2.- 3. mars 2024

Med René skal vi lære å male et hode slik at det ser som et menneske, gjennom skygger, valører og farger. Hudens farger og ansiktets proporsjoner er det viktigste. Ingen forkunnskaper om portrettmaling trenges. Vi maler etter levende modell. René underviser i grunnleggende byggesteiner i malekunsten: perspektiv, komposisjon, fargeblanding, skygger og malestrøk.

René er tidligere filmregissør (45 år i bransjen) og kunstmaler. Han har holdt mange kurs de senere årene. Billedkunst har vært det viktigste for ham i alle år, gjennom et familiedrevet galleri (fra 1917). 

Abstrakt maleri med Cathy Mevik: Intuitiv og spontan

3-4 juni 2023

Lær hvordan du kan bygge opp et abstrakt maleri ved hjelp av fargelære og komposisjon. Prosessen med å male bildet starter intuitivt, og beveger seg etter hvert over i en mer bevisst kreativ fase hvor man jobber med å skape balanse og enhet i maleriet.

 

På kurset går Cathy gjennom fargelære og det å blande farger. Hun leder oss også gjennom elementer og prinsipper for komposisjon, og viser hvordan du kan jobbe med farger, valører, flater og teksturer for å skape et spennende abstrakt bilde.

Du kan se Cathys dynamiske bilder og lese mer om henne på hennes nettside: HER

MALEKURS med René Bjerke: Figurativt oljemaleri

29. - 30. april 2023

René underviser i grunnleggende byggesteiner i malekunsten: perspektiv, komposisjon, fargeblanding, skygger og malestrøk. Vi skal male med oljemaling og brede pensler. Vi jobber figurativt og legger vekt på både hovedmotiv og bakgrunn. Gjennom øvelser i stilleben - og noen triks - skal vi bli i stand til å male fine og personlige bilder. For viderekomne malere kan en slik gjennomgang av det grunnleggende være til stor inspirasjon. René vil også snakke mye om "hva er et godt motiv?" 

 

René Bjerke er tidligere filmregissør (45 år i bransjen) og kunstmaler. Han har holdt mange kurs de senere årene. Billedkunst har vært det viktigste for ham i alle år, gjennom et familiedrevet galleri (fra 1917). Du kan lese mer om René HER

Kurs med Reidun Falk: Utforskning av struktur og effekter i maleri

4. - 5. mars 2023

På kurset vil Reidun ta oss igjennom en utforsking av strukturer og effekter du kan benytte for å lage spennende malerier. Hun viser hvordan man kan bygge dybde i et bilde og hvordan man kan utnytte struktur maksimalt. Hun vil også vise hvordan man kan jobbe med fotooverføring av motiv til lerret og hvordan man kan forstørre og forminske et motiv.

På kurset er vi innom materiallære, strukturer og effekter, samt fotooverføring til lerret.

Reidun Falk har hatt en rekke utstillinger og hatt flere offentlige kunstoppdrag. Hun er en erfaren og inspirerende kursholder. 

Du lese mer om Reidun og se de flotte maleriene på nettsiden hennes: HER

TEGNEKURS med Bodil Diesen

11.-12. februar 2023

Har du lyst til å forbedre tegneferdighetene dine? Det er alltid lurt å trene opp tegneferdighetene om man ønsker å skape flotte malerier. 

Bodil Diesen inviterer oss med på en reise gjennom ulike tegneteknikker og tegnemedier. På dette kurset vil hun ta oss igjennom en rekke øvelser og grunnleggende prinsipper for tegning.

 Det er lurt å kunne noe om tegning for å bli en dyktig maler, så dette er nyttig! ​Bodil Diesen er medlem av Norsk Tegnerforbund, er en dyktig tegner og har masse å lære oss.

EKSPRESSIVT MALERI med Geir Yttervik

29. - 30. oktober 2022

Tema for kurset vil være ekspressivt maleri.

Geir er utdannet billedkunstner ved Kunstakademiet i Oslo, og underviser i tegning og maleri ved Einar Granum Kunstfagskole. Han har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland, og er representert i flere offentlige samlinger. Geir er en engasjerende kursholder, og har holdt flere kurs for maleklubben tidligere. Du kan lese mer om Geir her.

MALEKURS med Roar Kjærnstad

19.-20. februar 2022

Vi tegner opp en tegning med kull og fikserer etterpå. Bruk gjerne ett eller flere foto som utgangspunkt for skissen. Skissen i kull kan vi ha med ferdig. Da har vi et godt grunnlag for videre utvikling og en prosess med lasur og maling.

Videre arbeide med komposisjonen og trekker inn figurasjon og abstraksjon.
Roar er en fin fyr, flink å lære bort og bildene blir flotte! 

SPONTAN OG INTUITIV med Cathy Mevik

23. - 24. april 2022

Dette er et spennende kurs hvor vi lærer å jobbe abstrakt. Vi kobler ut og jobber fritt fra perfeksjonisme. Intuitivt og spontant men ikke uten hjelpemidler.
Cathy snakker om fargehjulet og bruker kontrastfarger. Vi blander valører og bruker dem aktivt, bryter deretter regler og blander farger så de snakker sammen.

Vi tror dette er et spennende kurs, og en mulighet til å tørre å jobbe abstrakt og intuitivt.
 

bottom of page